maanantai 2. syyskuuta 2013

Ensimmäisen viikonlopun jälkeen

Terveisiä täältä Soulista. Kirjoittelen tätä illalla, vedellen samalla päivälliseksi hankkimaani nuudelisoppaa, joka toivottavasti tekee hyvää kurkulle. Sain hankittua pienen flunssan (varmaan ensimmäisen päivän aikana märistä kengistä) ja nyt sit niiskutan jatkuvasti. Olis voinut tietty ottaa Suomesta Finrexiniä tai vastaavia mukaan, mut tää ei oikein kuulunut suunnitelmiin.

Tänään piti ottaa iisimmin, kun eipä tuo flunssa paljoa menoa oo haitannut tähän mennessä, mutta ilta meni sit langattoman reitittimen kanssa tappelemiseen. Ostin sellaisen eilenYongsanin alueella hervottomasta ostoskeskuksesta (I'park Mall), missä kaikki myytävä on meidän oppaiden mukaan secondhand. Reititin toimii ihan ok, mut sitä oli mukavaa asentaa koreankielisillä softilla ja valikoilla. Nyt langaton verkko toimii puhelimessa, mut ei jostain syystä kannettavassa (yhteys löytyy ja näyttää olevan ok, mut netti ei toimi. Korjausehdotuksia otetaan vastaan.)

Kuva ei todellakaan näytä paikan laajuutta, kerroksia oli muistaakseni 8 tai 9, yksi tietokoneille, yksi matkapuhelimille, yksi kameroille...

Eilen kierrettiin myös Insa-dongissa, missä viimeistään alkoi kärsiä julkisten tilojen kammosta, ihmisiä oli ihan joka puolella ja myös aika paljon turisteja ja turistikrääsää. Ehkä tuonne pitää kuitenkin palata vielä lähempänä lähtöä. Insa-dongissa oli myös upea buddalainen temppeli (nimeltään Jogyesa), jota käytiin pällistelemässä. Sieltä kiivettiin Bukchonin kukkulalle, jossa oli paljon hyväkuntoisia perinteisiä taloja (hanok), joissa jopa asuttiin. Päivää oli kuitenkin kulunut jo sen verran, että ei enää päästy sisälle taloihin. Eilen menin myös metrolla ekan kerran. Meillä oli oppaana toisen suomalaisen Annan korealaiset ystäväserkukset, jotka kuljetti meitä ympäriinsä. Yleensä en edes ollut perillä siitä, missä oltiin menossa milloinkin.


Muina päivinä ollaan kierretty vain tässä kampuksen nurkilla. Perjantaina meillä oli pitkä orientaatiopäivä, jonka jälkeen tuutorit oli järjestänyt meille pienen epävirallisen tervetulojuhlan. Meitä on noin 170 vaihtaria joista yli puolet on kiinalaisia. Tuutoreita taitaa olla nopean miettimisen jälkeen seitsemän. Mulla on mukava pieni porukka, jossa oon hengannut. Siihen kuuluu muistaakseni edellisessä postauksessa mainittu ruotsalainen Sarah, toinen suomalainen Anna, Olga Puolasta (mun kämppis) ja Karine Alankomaista. Tähän piti pistää kuvia kampuksesta, mut ne on näköjään vielä ottamatta.

Tänään rekisteröidyttiin kursseille. Ilmoittautumisportaalia oli mukava käyttää kun kaikki oli koreaksi. Onneks meille jaetusta handbookista löytyi hyvät ohjeet ja tuutorit oli myös auttamassa meitä. Sain ilmoittauduttua kahteen niistä viidestä jotka olin valinnut -_- muut oli joko täynnä tai väärään aikaan. Lisäks mulla on korean kurssi joka alkaa huomenna, ja yks, mihin pitää anoa opettajalta osallistumislupa kun se on virallisesti täynnä.

Ruoka on hyvää ravintoloissa, mutta kampuksen ruokalassa se on tähän mennessä ollut vain kohtalaista. Tänään tosin oli länsimaalainen aamiainen, paahtoleipää ja kornfleikseja. Muuten ollaan syöty kampuksen lähellä, eilen löydettiin tällainen paikka, missä istuttiin perinteiseen tapaan lattialla ja lihat grillattiin pöydässä. Työntekijä ymmärsi aika huonosti englantia ja me ei vielä oikein koreaa, mut mulla oli Lonely Planetin matkaopas mukana (kiitos siskoille), niin pyydettiin sitä näyttään et mitä niillä oli tarjota ja valittiin niistä. Kätevää :) Päädyttiin tilaamaan galbia, mikä on naudan ribsejä ja samgyeopsalia (pekonin tyyppistä, kuvassa paistumassa). Lihojen (yht. 600g) lisäksi pöytään tuli muita annoksia ja koko helahoito kustansi alle 20 000W eli suunnilleen 15€. Onnellisina sit taaperrettiin takaisin asuntolaan.


Hirveästi tekis mieli olla menossa koko ajan, mut ehkä se into laantuu pikku hiljaa kun alkaa koulu ja arki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti