lauantai 7. syyskuuta 2013

"One more picture"



Täällä taas, jalat hellinä. Oltiin eilen tyttöporukalla vähän pidemmällä kaupunkikierroksella, mutta siitä lisää vähän myöhemmin.

Torstaina mulla ei ollut koulua juuri ollenkaan. Kävin yhdellä kurssilla kääntymässä, mutta kun selvisi, että se onkin koreaksi eikä englanniksi (edes kalvot ei ollut) tultiin muun vieressä istuneen ranskalaisen pojan kanssa siihen tulokseen, et häivytään täältä. Kurssiin olisi kuulunut myös kymmenen minuutin esitelmä -koreaksi. Mentiin sit heti nätisti avautuun paikalliselle kv-koordinaattorille (joka ei -kumma kyllä- pahemmin puhu englantia). Asiat saa kyllä hoidettua siellä, jos ne on tarpeeks simppeleitä. En haluaisi olla sen miehen saappaissa, kurssien kanssa on ollut vähän liian paljon hankaluuksia ja vaihtareita alkaa turhauttaa. Sain kuitenkin kuulla, et pääsen sittenkin sille kurssille, joka oli täynnä, joten hätä ei ole tämän näköinen. Saatan ehkä just saada tarvittavat opintopisteet kasaan, jos korean kielikurssi lasketaan mukaan.

Harakanvarpaita harjoittelemassa

Illalla kävin "tekemässä" korean tasokokeen. Käytännössä täyttelin lappuun nimeni ja muut tietoni, koska ei ole järkeä tehdä koetta kun tietää, ettei osaa mitään. Sen jälkeen käytiin kampuksen lähellä syömässä tyttöporukalla, missä mukana oli myös yksi korealainen tyttö. Hänen paras kaverinsa on kuulemma Suomesta :) Ruuan jälkeen käytiin vielä jätskillä paikassa, jossa jäätelöt kootaan paikanpäällä asiakkaan silmien edessä. Se on vähän niinkuin jätskiannos, mutta muut raaka-aineet sekoitetaan jäätelöön. Esim. mulla oli kahvijätskiä, johon sitten sekoitettiin vielä keksimuruja ja pähkinöitä muistaakseni. Todella hyvää, mutta melko kallista muuhun paikalliseen hinta-tasoon nähden (reilu 3€).

Perjantai olikin vapaata koulusta, joten lähdettiin aamulla aamiaisen jälkeen tutkimaan kaupunkia. Käveltiin ensin läheisen vuoren juurelle, missä oli ulkoilupuisto. Vuoren rinteitä pitkin meni patikkareittejä, mutta eihän me mitään karttaa katsottu ennen kuin lähdettiin kiipeämään. Kaikilla korealaisilla oli kunnon tekniset vaatteet yms ja osalla meistä oli kesämekot ja avokkaat :) Hetken kiivettyämme päätimme kuitenkin palata takaisin ja tulla uudestaan paremmin varustautuneina.

Näkymiä. On siellä polkukin, ei kovin hyvä tosin. Ei ehkä oltu ihan yleisillä reiteillä...
Ulkoilupuistosta siirryimme metrolla tutkimaan palatseja keskustaan. Satuimme juuri sopivasti Gyeongbokgungin palatsin portille nähdäksemme vahdinvaihdon. Kiertelimme hetken palatsin etupihalla, mutta tulimme siihen tulokseen, että tullaan toiste uudestaan ja mennään sitten sisälle asti. Sen sijasta lähdimme tallustelemaan kohti N Seoul Towerille vieviä portaita. Matkalla poikkesimme Deoksugungin palatsiin, mistä löysimme ihanan rauhan verrattuna edelliseen palatsiin.

Vahdinvaihto menossa





Deoksugung

Sungnyemun

Kävelemisen tarkoituksena oli tappaa aikaa, kunnes tulee pimeä. Pimeän tultua urheilimme vielä hiukan ja kiipesimme N Seoul Towerin juurelle (oli muuten muutama porras...). Vaihtoehtona rappusille olisi ollut vaijerivaunu, mutta olimme saitoja ja valitsimme kiipeämisen. Jos joskus tulet Souliin, suosittelen ehdottomasti tornille menemistä pimeällä. Ylhäällä vasta tajusi miten suuri kaupunki on, kun katseli valomerta joka jatkui lähes joka puolella niin pitkälle kuin näki. Maksoimme vielä liput torniin, vaikka sen juureltakin oli jo komeat näköalat.


Näkymiä näköalatasanteelta läheltä tornia. Tornista olikin sitten vielä huikeammat näkymät

Metrossa kotiinpäin laskimme, että ollaan oltu liikkeellä ja liikkeessä noin 12 tuntia poislukien ruokatauot. Illalla tuli vielä ex-tempore päätös lähteä vaihtaribileisiin toiseen kaupunginosaan, ja sieltähän ei sit päässyt pois ennen puolta kuutta aamulla, kun metrot ei kulje yöllä eikä saatu aikaiseksi tulla taksilla. Että vähän pitkä päivä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti