keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Koulussa

Nyt on kaks päivää koulua takana, ja päänvaivaa on riittänyt. Eilen kiertelin kampuksen ympäristöä ennen tuntien alkua ja kävin tilaamassa itselleni viittomalla ruokaa kun ruokapaikassa ei ymmärretty englantia. Näytin sit sen kuvan mitä halusin, ja siitä eteenpäin kaikki sujuikin ihan hyvin. Ruoka oli pakattu folioon, ja otin sen mukaan, vaikka se olisi kai pitänyt syödä paikan päällä. Söin siis lounaaksi (nää päivitykset tällä kertaa täällä eikä facebookissa :) ) "hampurilaisen", jonka sämpylän tilalla oli riisiä. Olisko paikalliset kutsunut sitä babburgeriksi tai jotain sinnepäin. Ja oli hyvää! Burgerin välissä oli jotain kanaa ja kastiketta/majoneesia.

BabBurger ylhäältä

Ekat tunnit mulla oli sellaisia, että en ollut pystynyt ilmoittautumaan sinne kun kurssi oli täynnä. Sain täytettäväkseni paperin, joka piti viedä opettajalle ensimmäisellä tunnilla. Tämän jälkeen opettaja saa päättää, ottaako opiskelijan mukaan vai ei. Paperiin piti kirjoittaa joku syy siitä, miksi minun pitäisi päästä kurssille. Oisko valmistumisen lykkääntyminen ollut hyvä? No meitä oli kurssilla sitten varmaan ainakin kymmenen ylimääräistä, joista moni oli vaihtareita. Kun opettaja tuli luokkaan, hän käski kaikkien, jotka ei ole ilmoittautunut, häipyä. Eli eipä se paperi mitään auttanut, opettaja ei edes katsonut niitä.

Tänään tapoin aikaa ennen tunteja kampuksen lähellä olevassa valtavassa Childrens Grand Parkissa, jossa oli mm. pieni eläintarha. Tuijottelin siellä sitten seeproja ja leijonia kunnes oli aika palata takaisin asuntolaan.


Molemmilla tunneilla jotka mulla oli tänään, olin ainoa ulkomaalainen ja kurssi olikin koreaksi eikä englanniksi. Ilmeisesti kurssia saa sanoa englanninkieliseksi jos materiaalit on englanniksi. No, helikopterikurssilla opettaja jatkoi korean puhumista ja tiivisti aina välillä mulle englanniksi. Osan sanoista ymmärsin ehkä koska ne kuulosti samalta kuin englanniksi, tai sitten opettaja vain ilmoitti sanan myös englanniksi. Lentokonerakenteiden kurssilla opettaja huomasi vasta hetken päästä, että olen paikalla ja hetken keskustelun jälkeen päätti vaihtaa englantiin. Sanoi muille, että nykymaailmassa opiskelijat tarvitsevat englantia. Luulen tosin, että sisällöstä jäi tästä syystä puolet pois, mutta olen otettu :) molemmat opettajat olivat tosi mukavia. Lentokonerakenteissa meillä ei ole loppukoetta vaan me suunnitellaan siipi!

Tosi monilla vaihtareilla on kuulemma ollut ongelmia kurssien kanssa. Monet niistä onkin ollut koreaksi, vaikka meille on kerrottu niiden olevan englanniksi. Tai sit kurssit on ollut niin täynnä ettei niille ole mahtunut.

Saatiin tänään myös opiskelijakortit ja pankkikirjat. Tosin mä en saanut tiliä vielä auki, koska kuulemma papereissa oli joku ongelma. Pitää hoitaa se huomenna. Lopuksi vielä vihdoin muutama kuva kampuksesta. Kampuksen keskellä on siis lampi, ehkä vajaa neliökilometrin kokoinen (hyvin hatarasti arvioituna).

Student Building, taustalla Engineering Building eli missä on mun tunnit

International Building ja KU:L taloja, eli asuntolaa

Korkea rakennus on nimeltään New Millenium Hall, siellä on esimerkiksi elokuvateatteri ja konserttisali

2 kommenttia:

  1. Ii, kuulostaa vähän hankalalta. Mutta sentään ruoka on hyvää! :) Eteenpäin sanoi mummo lumessa, kyllä se siitä!

    VastaaPoista
  2. No.1 = Korean version of 'looks delicious'..

    VastaaPoista