torstai 27. helmikuuta 2014

Koulun alun kynnyksellä

Otsikon mukaisesti koulun alku alkaa lähestyä, ja nyt nautitaan siis viimeisistä lomapäivistä. Just tein viimeiset kurssi-ilmoittautumiset ja vielä pitää mennä lappusen kanssa anomaan pääsyä muutamalle täydelle kurssille. Kuitenkin tilanne näyttää ihan hyvältä (täydemmältä kuin syksyllä tosin, kuusi kurssia pitäisi suorittaa). Listalla on (ainakin tällä hetkellä vielä) lähinnä bisnessjuttuja, kuten International cooperation, New technology marketing, Technology commercialization strategy jne. korean ja yhden englannin kurssin lisäksi.

Muutin muutama päivä sitten takaisin asuntolaan ja oon jo kotiutunut hyvin. Mulla on todella mukavan oloinen korealainen kämppis (6 vuotta nuorempi kuin minä, jotenkin tunnen oloni aavistuksen vanhaksi...), joka oli nimenomaan toivonut suomalaista kämppistä. Nyt hän on vierailemassa kotonaan nauttimassa viimeisistä lomapäivistä. Toivottavasti me tullaan hyvin toimeen.

Viime viikon perjantaille olin varannut itselleni paikan turistikierrokselta Suwonissa. Kierros oli ihan hyvä, vaikka mentiin kohteita aika reippaassa järjestyksessä. Kävimme tutustumassa mm. vessamuseoon (Suwonissa on kuulemma panostettu myös julkisten vessojen muotoiluun), Suwonin linnoituksessa (Hwaseong) eri paikoissa, palatsissa ja museossa. Meitä turisteja ei ollut mukana montaa, minä, kaksi japanilaista ja kaksi korealaista. Mistä seuraakin reissun miinuspuoli. Olin olettanut saavani opastuksen englanniksi, koska se luvattiin tämän yhtiö nettisivuilla. Toisin kuitenkin kävi, ja sainkin pärjätä aikalailla omillani englanninkielisten opastelehtisten kanssa. Opas oli kuitenkin mukava, ja hän selitti paikoista sen verran kuin englannintaidoillaan pystyi. Ehkä käyn tutustumassa ainakin siihen linnoitukseen uudelleen itsekseni paremmalla ajalla.

Vessamuseo oli myös sen muotoinen

Kamppailulajiesitys Suwonin palatsilla (Hwaseonghaenggung)




Maanantaina täällä oli valmistumisjuhlat. Koko kampus oli täynnä porukkaa; valmistuneita, heidän vanhempiaan, ystäviään ja kaikenlaisia kaupustelijoita. Kun kävelin koululle, metroaseman ympäristö oli täynnä kukkakauppiaita (siis ihan hullu määrä), jotka myi valmiita kukkakimppuja. Kukkien lisäksi kampuksella näkyi valokuvaajia myymässä valmistumiskuvapaketteja, erilaisia ruokakojuja ja jotain valkoisia huiveja, joita sitten näkyi valmistuneiden kaulassa. Joka tapauksessa meno oli kuin markkinoilla.

Tiistaina olikin sitten vuorossa DMZ kierros. Harmi vaan, että juuri tiistaille sattui hyvin sumuinen päivä, eli paljoa ei Pohjois-Korean puolelle näkynyt (näkyvyys oli ehkä maks 500m, eli käytännössä ei näkynyt mitään). Missattiin esimerkiksi maailman kolmanneksi(?) korkein lippusalko (Pohjois-Korean brassailua), propagandakylät... Oli kuitenkin ihan hyvä päivä ja oltiin tyytyväisiä, että käytiin. Nyt oon nimittäin poikennut sitten Pohjois-Korean puolella :) Kuvat puhuu ehkä enemmän kuin lista paikoista.

Pohjois-Korean puolella, JSA (Joint Security Area)

Koreoiden välinen neuvotteluhuone (nykyään neuvottelut on siirtynyt muihin paikkoihin)

JSA (Joint Security Area), 판문점 Panmunjom

Bridge of no return (huomatkaa sumu)

Dorasan Station, minä ja Anna, hullut ulkomaalaiset kortin käyttö osa 2 (normaalisti sotiladen kanssa ei saa ottaa kuvia, mut meidän opas oli niiden kaveri :D )


Dorasan Station

Dorasan observatorio (sumun takia täältäkään ei näkynyt juuri mitään)

Third tunnel (Pohjois-Korean rakentamia tunneleita Etelä-Korean puolelle)

Eilen päivä kului tehokkaasti maahanmuuttovirastossa. Jonotin kolme tuntia päästäkseni ilmoittamaan muutostani takaisin asuntolaan. Itse asiahan hoitui ehkä kymmenessä minuutissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti