lauantai 15. maaliskuuta 2014

Sokeria

Mielenkiintoinen otsikko kertoo ehkä lähinnä siitä, että oon tässä tällä viikolla viimeistään herännyt siihen järkyttävään määrään mikä täällä on piilosokeria joka paikassa. Eilinen jogurttipurkki taisi vetää aika lailla pohjat: maustamatonta jogurttia 300ml - 300kcal  -.-  Nyt onkin sitten suunnitelmissa pitää silmät vähän paremmin auki jatkossa ja yrittää välttää ylimääräistä sokeria ja sen seurauksena tulevia ylimääräisiä vaihtokiloja (joita valitettavasti syksyllä pääsi pieni määrä kertymään). Jos vaikka tällainen julkinen julistus vaikuttais suunnitelman toteutumiseen jotenkin :)

Ennen ko. päätöstä piti vielä käydä nauttimassa jätskikakkua

Koulua on nyt takana kaksi viikkoa. Ensimmäinen viikko oli aika lailla härväystä, taas tää kursseille ilmoittautuminen ja niiden toteutuminen ei mennyt ihan niinkuin elokuvissa. Pienellä joustavuudella kuitenkin päästiin aika pitkälle, ja tuloksena on, että kaksi suunniteltua kurssia ei onnistunut (toinen oli täynnä ja toiselta opettaja potki 7 vaihtaria pois, koska kurssista 70% englanniksi ja 30%  koreaksi olisi tarkoittanut mm. esitelmän pitämistä koreaksi). Korean kielikurssin päivää piti vaihtaa, koska alkuperäisillä päivillä meidän olisi pitänyt osallistua yhtä tasoa pidemmällä olevien tunneille. Vaihto ei kuitenkaan loppujen lopuksi hirveästi harmittanut, koska meidän opettaja on todella mukava ja hauska, ja nyt tiistait ja torstait on vaan kolmen tunnin päiviä ^^. Jotenkin käsittämätöntä on kuitenkin, että kuudella kurssilla lukujärjestys voi näyttää tältä, vaikka toisaalta on tullut huomattua, että paikallinen opiskelutapa pohjautuu vahvasti itseopiskeluun. Tämä siis tarkoittaa, että koulu vie paljon enemmän aikaa kuin mitä lukujärjestys näyttää.

Lukkari

Taekwondotreenit alkoi myös viime viikolla. Meillä on nyt vaihtunut klubin toimihenkilöt, mutta uusi varapresidentti on tuttu naama, ja uusi kapteeni on todella mukava (vaikkakin aika hiljainen eikä osaa hirveästi englantia). Saimme Annan kanssa myös houkuteltua uuden suomalaisvahvistuksen klubille kun tutustuimme asuntolan orientaatiossa Riaan. Paljoa ylipuhumista ei tarvinnutkaan tehdä, sillä Ria oli jo aiemmin suunnitellut lajin harrastamista täällä.

Tällä viikolla yliopiston opiskelijakerhoilla oli mahdollisuus kolmen päivän ajan rekrytä uusia harrastajia kojuilla, jotka pystytettiin kampuksella. Meidän kojulla palloillessa menikin mukavasti ylimääräinen aika niinä päivinä. Tuloksena oli seitsemän uutta ilmoittautunutta, mutta saa nähdä moniko oikeasti jää. Yllätykseksemme kiinnostuneista suurin osa oli tyttöjä ja nyt taitaakin klubilla jo olla akkavalta :D Ehkä pojat ovat tässä iässä jo liian kyllästyeitä taekwondoon.

Kouluhommia ei vielä ole ehtinyt kertyä pahemmin, koreaa pitäisi taas alkaa lukea ahkerammin, ja yhdelle kurssille pitää tehdä joka viikko kahden sivun tiivistelmä seuraavan viikon aiheesta. Muutama esitelmä ja raportti on tiedossa, muttei vielä ajankohtaisia.

Sokerina pohjalla. Eilen vietettiin täällä niin sanottua White dayta, jolloin korealaiset pojat antavat tytöille suklaata (ystävänpäivänä toisin päin). Suklaata ei tullut, mutta taekwondoklubin entinen varapresidentti tarjosi meille tikkarit ^^

Children's grand park

What does the fox say?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti