keskiviikko 7. elokuuta 2013

Rokotukset yms.

Niin ne mukavat ja ei niin mukavat piikit mitä matkaa varten tarvitsee ottaa... Itse en ottanut kuin hepatiittiyhdistelmän, mutta eihän sekään menny kuin elokuvissa.

Ensimmäinen kerta oli ihan ok, rokote tuntui pistettäessä hetken inhottavalta, mutta muuten kaikki sujui hyvin. Otin ensimmäisen työterveyden kautta, mutta maksoin sen kuitenkin itse.

No, tänään toinen kerta, kaikki näytti menevän ilman pahempia kommelluksia. Varasin puhelimitse ajan, tällä kertaa opiskelijaterveydenhuoltoon, koska kesätyöni loppuivat viime perjantaihin. (Tosin olin muutenkin viimeisen viikon lomalla töistä, töissä lasten iltapäiväleirillä vetämässä askarteluja). Pääsin ajoissa terveydenhoitajalle, jonka jälkeen alkoikin säätäminen. Puhelimessa ei oltu sanottu, että minun pitää hakea itse rokote apteekista reseptillä (vaikka nyt kun mietin niin on siitä ehkä joku maininta tullut vastaan viimeisen puolen vuoden aikana). Ilmeisesti aikaa varatessa ei tullut siis puheeksi, etten ole samassa paikassa ottanut ensimmäistä. Ja siis eihän mulla sitä rokotetta ollut. Eikä sen puoleen reseptiäkään. Onneksi terkka oli ystävällinen, soitti saman tien lääkärille, joka kirjoitti reseptin, ja varasi mulle eri hoitajalle ajan parin kymmenen minuutin päähän. Sitten vaan vauhdilla lähimpään apteekkiin, joka ei onneksi ollut kaukana, ja vauhdilla takaisin. Sen jälkeen kaikki sitten menikin taan mallikkaasti, eikä edes myöhästytty leffasta (Itse ilkimys 2), jota oltiin siskojen kanssa menossa katsomaan. Mutta en voi kyllä sanoa pitäväni erityisesti rokoteista. Ei siinä piikissä sinänsä oo vikaa, mutta se aine tuntuu inhottavalta. Verenluovutus on paljon mukavampaa.

Muuten järjestelyt on mennyt hyvin, sain tosiaan lennot kuntoon, ja ilmoittelin saman tien tietoni Konkukiin, niin että osaavat tulla vastaan. Tänään täyttelin lappuset Kelaan ja apurahan anomuskaavakkeen koululle, vien ne sit huomenna kun meen jutteleen koululle opon kanssa. Mukavasti menee kurssit niin, et suunnilleen 90% tän lukuvuoden kursseista järjestetään syksyllä, enkä niitä kaikkia saa kuitenkaan hyväksluettua. Tarkoitus olis siis miettiä, et mitä asialle vois tehdä, vai voiko mitään, ja et mitä kursseja kannattais hyväksilukea vaihdon aikana suoritettavilla kursseilla (joista ei oo vielä julkaistu mitään listaa). Sit pitäis palauttaa harjoitteluraportti ja korjailla vähän opparia ennen lähtöä niin, että se jäis vaihdon ajaks hyvälle mallille. Saisinkohan jopa ohjaavan opettajan. Lisäksi pitäisi tehdä vielä muutamia orientoivia tehtäviä (esseitä) ennen lähtöä.

Tuntuu et lähtöön on enää ihan hetki, ja että aika loppuu kesken, etten ehdi tehdä kaikkea mitä pitäisi. Jännittää, onko kielitaitoni tarpeeksi hyvä. Pitää ehkä pitää muutama puhun-vain-englantia-preppauspäivä :) Jännittää, sopeudunko sinne ollenkaan, opinko mitään, ovatko kurssit liian vaikeita... Ja sitten välillä on kaikesta muusta niin väsynyt, ettei vaan jaksa jännittää, ei jaksa järjestää, ei jaksa kuin koomata.

2 kommenttia:

  1. Nääh! Suomalaisten englanti on moneen muuhun verrattuna hyvää ja puhuit parempaa englantia ko mie ennen vaihtoa. Ja jos tietää et kämppä on siellä odottamassa niin eip paljoo mistää kannata murehtia. 8-) -tono

    VastaaPoista
  2. Mää voin pitää sun kanssa "puhun vain englantia" -päivän! Ja sun peruskielitaito on tosi hyvä, englannin käyttämiseen tottuu aika nopeesti kunhan uskaltaa avata suunsa, ei sulla oo sen puoleen hätää. Voidaan pitää myös "puhun pelkkää ranskaa" -päivä, mut siitä ei taida olla Korean kannalta kovin suurta hyötyä.. :) - S

    VastaaPoista