perjantai 25. lokakuuta 2013

Midtermit ja hukassa oleva turnauskestävyys

Niin siis, otsikostakin ilmeisesti näkee syyn postaustaukoon. Oon saanut ilmeisesti liikaa vaikutteita korealaisilta opiskelijoilta (jotka opiskelee ihan hulluna), ja oon siis jopa opiskellut ja aika paljon jopa :) Valitettavasti menestyminen kokeissa ei korreloi opiskelumäärän kanssa ja yhden kokeen feilasin aika rajusti. Mutta toisaalta sain korean kokeesta täydet, mikä vähän helpottaa. Meidän yksityisopettaja Sangmin on sitä mieltä et muutamassa kuukaudessa voisin jo keskustella järkeviä koreaksi, jotain muutakin siis kun simppeleitä lauseita :)

Mistä päästäänkin siihen, että mun kannattaakin opiskella lisää koreaa, koska oon anonut vaihdon jatkamista toisella lukukaudella. Molemmilta kouluilta on tullut jo epävirallinen hyväksyntä, mutta virallista päätöstä odotellaan vielä.


Heitin aivot eilen hetkeksi narikkaan ja siellä ne taitaa olla vieläkin, kun tuntuu ettei pää ihan toimi kunnolla. Se saattaakin olla yksi syy siihen, että välttelen opiskelua kirjoittamalla tätä. Nimittäin pahin koe on vielä edessä, Rotorcraft performance analysis maanantaina. On ollut hankalaa asennnoitua siihen, että matemaattisten aineiden kokeissa ei saa käyttää minkäänlaisia kaavastoja, vaan kaavat on opeteltava ulkoa. Siihen taisikin kosahtaa mun Aircraft structure design -kurssin koe keskiviikkona. Yritin jopa tallentaa kaavoja laskimeeni, mutta niistä ei loppupeleissä ollut pahemmin apua.

Olen myös törmännyt pienoiseen kulttuurishokkiin nimeltä Finnish face. Haastattelemieni lähteiden mukaan niiden ensivaikutelma musta on ollut joko kuollakseen tylsistynyt, väsynyt tai vihainen mun (omasta mielestäni neutraalin) perusilmeen takia. Ollaan löydetty kampuksen läheltä mukava kantapaikka, josta saa hyviä halpoja coctaileja ja jossa baarimikot pitää coctailshown joka viikonloppu, jos asiakkaita on tarpeeksi. Työntekijät on siellä tosi mukavia ja tulee herkästi juttelemaan niitä näitä. Viimeksi shown jälkeen ne tuli sitten kysymään, että eikö show ollut hyvä kun olin kuulemma näyttänt todella tylsistyneeltä ja reaktiot oli laimeita. Yritä nyt siinä selittää, ettei ohjelmassa ole mitään vikaa vaan mun suomalaisessa luonteessani. Siinä ehkä huomaa kulttuurilliset erot, musta ei saa samanlailla reaktioita irti kuin paikallisista tai vaikka Etelä-Eurooppalaisista. Ekana päivänä orientaation jälkeen kun mentiin kv-tuutoreiden kanssa paikalliseen baariin ne tuli ihmettelemään meidän suomalaisvoittoiseen pöytään että mikä on, kun sieltä ei pahemmin kuulu ääntä :)

Syksy alkaa saavuttaa Koreaakin pikku hiljaa. Lämpötilat on vielä reilusti kymmenen asteen yläpuolella, mutta yöt alkaa viiletä ja puut vaihtaa väriä. Nukuin viime yönä (kuten tavallista) ikkuna auki ja sen seurauksena iski sitten päälle pieni flunssanpoikanen. Pitäisi kuitenkin parantua nopeasti sillä taekwondotreenit alkaa ensi viikolla ja siitä kahden viikon päästä on turnaus, iik!

Meillä on myös uusi missio. Pitäisi päästä kokeilemaan mahdollisimman montaa eri makuista patbingsua, eli jäistä maitohilettä, jäätelöä ja eri mausteita kuten marjoja, keksimuruja yms. Tähän mennessä ollaan kokeiltu mm. mansikka-, hedelmä-, marja-, green tea-, mango-, seesam- ja oreo(keksi) makuja :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti